Skoning, så bra!

Igår blev Bira skodd och det tog lika lång tid som en helt vanlig häst, helt underbart. Vilken skillnad, vi har i några dagar tränat att leka lite med sprutan och haft både sirap och vatten som medicament för träning. När han väl skulle ta domsedan så vips så inget bråk och tjafs den var på plats direkt. 
Fina hovar hade han så nu är vi fitforfight för mer träning igen efter lite vila då han varit på besök på kliniken för kiropraktik och vaccination, ska på återbesök igen om några dagar för att kontrollera sadelns passform. 

Min älskade Birabus!

Novabett

Köpte ett nytt bett som jag länge velat testa, hittintills är jag nöjd. 
Eftersom Bira fått ett litet sår på bakbenet av att busa med Hexa tog jag en lugnare tur med han idag. 

Testade övergångar i skritt och trav och de satt riktigt bra och han var lugn. 
Vi avslutade med en egen avskrittning längs vägen upp på grusvägen. 

Min älskade häst :)


Det tar sig...

Idag blev det hoppning på schemat med Bira, vi värmde upp med lite öppna och skänkelvikning. Min underbara häst <3

Sen blev det galoppbommar, ett kryss som blev till räcke och sen avslutade vi på travbommar. Helt grymt vad kul det var! 



Träning med Bira

Idag tränade jag och Bira för Emelie hemma, så underbart. Detta har jag drömt om, tänk att någon kommer hem och tränar en, målet idag var att få tips och ideer på nya ridövningar och tips på hur jag kan stabilisera mellan hand och skänkel. Det fungerade helt okej, känns som vi hittade varandra bra. 

Framridning med att ställa ut och inåt på rakt spår, sedan öka och minska volten för att få tag på bakbenet. Samma sak i galopparbetet och låta han tänka framåt och ge lite krav efter krav och fånga upp yttersidan. Avslutade med lite skänkelvikning och öppna. Vilka underbara övningar och en härlig känsla! :)


Dressyrpass

Idag blev det ett kvällspass på ridbanan med fokus på galopparbete, med lite vilja så gick det riktigt bra i båda varven. Vi fortsatte på övningen vi fick av Emelie med volt, utåtställd längs långsidan och volt osv.. Var riktigt fin och höll takten bra men blev trött på slutet och tappade bakbenen. Jag är överlycklig då jag red på hackamoret och fick en underbar känsla i sin helhet. 


Bjuder på en bild tagen för någon vecka sen.. 

Underhåll

Idag blev det vila för hästarna medan jag pysslade på med att starta våran hinderpark, målade lite bommar som blev superfina, hoppas bara de torkar, så man kan börja använda dem. 



Körde ridbanan, avståndsbedömningen ligger kvar på det gamla måttet, har ju 3m kvar på ena sidan, mitten har ju flyttat på sig efter 10 år. Svårt och inse men det är så mycket mer utrymme och rida på. 



Idag funderade jag på mitt liv och jag är överlycklig för det jag har även om jag inte har allt... 


Leende på läpparna!

Idag tog jag och mamma hästarna på en uteritt, vi skrittade och skrittade och travade på en grusväg fram o tillbaka. Så underbart och härligt det var. 

Ibland undrar jag vad man som hästryttare ska utsätta sig för, det var inte långt ifrån att vi blev påkörda, folk kör ju som idioter... Tur att vi har hyfsat trafiksäkra hästar. MC förare är duktiga på att anpassa hastigheten och ta hänsyn. 

Nåväl, jag är överlycklig att det gick så bra. Och birabus är värd mer än miljoner... 



Måndags träning

Testade och träna för Emelie idag, Bira fick träna upp sin styrka och stabilitet med att träna på att hålla yttersidan på plats och jobba med att trampa på i rätt takt och rythm i en följd som verkligen fungerade och galopp arbetet med tanke på sluta och arbeta mot förvänd galopp gjorde han lite lugnare och fick någon bra långsida. Avslutningsvis tyckte jag att Emelie hittade knappar som fungera för både mig och Bira. Även Mamma var med och tränade med Hexa och jobbade mycket på att fortsätta ha kontakten på ytter genom att lugna tempot lite. 

Underbara hästar vi har <3

bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0