Lite roligt ridning

Bira var "lat" i min värld var det något som inte stämde. Han gjorde precis vad han skulle, inga Bira-fjant. Känns så bra, vi avslutade med att rida runt åkern, och sen rida lite i hagen. Testa att vända och trava uppåt ifrån stallet. Han blev sig själv igen då. Min älskade Bira. 


Sen blev Hexa lite jobbad när Hanna kom och träna med oss. Vi testade att våga lätta och fånga upp på ytterstöd vilket gjorde det mycket lättare och rida framåt. Lite intressant att vi kunde byta sadel med idag och eftersom han fått lite mer muskler passar den lite bättre. Duktiga hexa .. 


Träning

Hexa fick gå ett dressyrpass för Cissi idag, riktigt roligt när man hittar fler knappar som fungerar. Vi var ute på framhoppningsbanan och det gick jättebra, fick till och med länga stigläderna fem hål. Helt makalöst.. Men vilken känsla jag fick när allt stämde. 

Bira fick jobba även han med övergångar och provade rida igenom ett dressyrprogram och sitta ner i sadeln :) å det fungerade tillslut. Så duktig bira var även om jag blandade ihop lite program :) började med Lc:1 sen lite Lc:2 och avslutade med lb:1 :) rolig och lärorik kväll :) 

Nya ridbanan

Vad underbart och inviga vår ny-gamla ridbana. Tänk vad 3m skillnad kan göra, helt underbart att kunna jobba på kortsidorna med hästarna. 

Lite mer fix så kommer detta bli superbra, bira såg till att vi fick göra om och göra rätt två gånger innan vi fick upp hela tråden och alla stolpar.. 

Här är en bild på ridbanan när den håller på att rivas.. 



Varit lite dålig att uppdatera här den senaste veckan

Har hunnit med att få Bira på superfint humör, min älskade häst har blivit så fin. 

Hemma i paddocken har vi jobbat stenhårt med att hitta balansen på innersida ut mot ytterhjälper, stadig och stabil har han blivit! 

Som belöning blev det en hopplektion mer inriktat mot lydnad iform av svängande hjälper. Det var en nyttigövning som till en början var lite jobbig, vi hittade knapparna och avslutade med trötta bakben. 
Drivande och bärande bakben är inte alltid lätt i alla situationer men vi ska lyckas! 

Ytterligare blev det ett försök till uteritt, blev en skrittrunda, helt underbart! Sen joggade vi och träna på lite bärande bakben :) 

Kanske kan bli något av detta ändå.. Fortsättning följer! 


Varierad träning

Försöker få lite olika träningsformer på veckorna, lite longering och ridning som alterneras på bet och hack. 

Idag longerades Bira, ännu ett underbart pass.. Jag börjar misstänka att det borde komma ett bakslag snart, det är omöjligt att han kan sköta sig så länge. Isåfall kan vi bortförklara det med den nya foderstaten, jag har valt att fodra med KRAFFT s produkter då de har ett bra utbud oavsett individ. Gick från Sensetiv till Musli grön, fanns en del havre i den så vi får se resultatet på min lilla Bira om det lär hända några hjärnspöken men såhär långt har det bara varit positiva uttryck :) 

Älskade häst <3

Smidigt och äntligen!

Tänk att ha hästarna 20m utanför, och bara säga nu går jag ut och rider och känslan att man kan fånga hästen, ta in och borsta OCH bara sitta upp och rida som inget skulle ha hänt, om man bara tar ett år, ett halvår tillbaka då man knappt kunde fånga han, ensam i stallet ville han inte vara och när man skulle sitta upp så med fina ord sprang han iväg. Tur det är minnen och att det bevisar att man kan utvecklas. Jag skulle aldrig, aldrig någonsin ångra allt arbete jag lagt ner på min underbara häst. Vår resa, min resa, Biras resa! 

Min älskling <3



bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0