Lång vila

Tisdag - lördag blir det vila. 
Kan hända att Bira får jobba från marken med Jenny när jag spenderar tiden söderut. 

Underbart

Efter en dagslongering och en dag promenad skötte sig Bira super i ridhuset idag på hack. Vi körde övningen 4 hörn och blev förvånad vilken styrka min häst har i travarbetet. Galoppen är fortfarande under uppbyggnad och varvar olika tekniker, idag blev det att hålla på yttertyglen och driva med inner och ytterskänkel. Vilket han i början protesterade mot så det blir nästa ridpass att träna på på onsdag. :) 

Vår-vinterdag med promenad

Ja, inget ridhus idag inte. Med solen som skiner och ett perfekt väglag med plogade vägar o kramsnö på kanterna! Det är livet för alla människor och djur, miljöträning med Bira. Sparkar, motorcyklar, hundar, barn och vuxna så skötte Bira sog examplariskt på vår promenad på 45min :) 


Longering

Idag var Bira jätteduktig, jag känner att min motivation inte finns kvar, men vi kämpar på. Jag vill träna för någon men finns ingen jag vill rida för, men längtar till vi kommer till skåne och hoppas verkligen att någon tränare passar där. Idag blev det longering och mer galopparbete än förut. Och Bira var jätte duktig. Imorgon blir det promenad om den här isen på vägen börjar sätta sig.. 

Långsam igångsättning

Lång vila här, men det kan också vara bra ibland. Bira fick en lugn start med lite longering och miljöträning då underlaget kördes samtidigt. 
Jobbade mycket med att låta Bira trava på i båda varven så han blev lugn och sen tog vi en lite galopp. Imorgon blir det samma upplägg och tar nya tag innan det blir lite små vilor till vi åker söderut. 


Vila

Idag tog vi lite vila och tar nya tag inför imorgon istället efter jobbet. 
Älskade Birabus. 

Hinder

Förutsättningarna för idag blev ändå bra, Bira var super duktig och lyssnade riktigt bra. Vi körde mycket travarbete lång och låg och testade samma arbete även i galopp men blev lite svårt. Avslutade med kontrollhoppa med övergångar och landa i trav och det gick jättbra. Blir en lugn helg kanske åka upp och hoppa lite imorgon om det hinns med. 

Tråkigt och komma till ridhuset när det är fullt med snö, men men snart är vi söderut.. Jag längtar! 

Övningen idag:


Vilken ridning.

WOW!

Mer än så behöver jag egentligen inte skriva, ett underbart pass, lång och låg i alla gångarter. Verkligen superkul, det känns jätte skönt att komma så långt, allt blir bra, en liten sak blir till stor hjälp. Markarbetet har gjort enorm skillnad, gäller bara att befästa det själv innan vi åker söderut. 

Jag önskar nu att ha någon egen tränare att träna för men körde lite träning för mig själv "tryck -krama" :) blev helt ok.. 

Linslusen Birabus, mitt hjärta.


Vila

Det är inget roligt väder alls, måste säga att jag är less på slask. Välkommen värme eller kyla för de här mellanvädret vill jag inte ha. Går inte och göra transport i detta vädret, ridbanan är blöt och nej inget roligt! Bira fick en dag ledigt och hoppas på att kunna dra med han upp till ridhuset imorgon kväll och longera lite. 

Helgen

Jag har varit söderut så Bira har fått jobba med Jenny på marken, det hade gått bra. I lördess så hade han tryckt mycket på innerbogen i högervarvet men på söndagen så förstod han tänket mer och gick mycket bättre. Så glad för min Bira att han även kan jobba med andra än bara mig. 

Idag stod longering på schemat, och han var Mycket FIN, var så roligt att arbeta han i olika tempo på linan. Nu blev jag så motiverad att fortsätta, fick ännu en gång höra vad fin och lugn Bira blivit. 



Varit sena kvällar

Jag har även ikväll varit sent i stallet, så mysigt och mocka och pyssla på när hästarna är inne och äter hö. Har förberett för helgen till de i stallet. Packat 9påsar hö och klappat lite extra på Bira bus, fick då ingen glad Bira på kort idag men vila får han göra nu i några dagar, kan hända att det blir lite markträning i helgen med Jenny, men annars är det planerad vila. 

Här är min lilla fotomodell dock ej idag ...

Idag är Bira så guldvärd!

Idag var han inte alls billig, han kostar multum efter dagens träningspass. Helt underbart måste jag säga, det är så härlig känsla att få kunna rida och bara njuta. 
Efter operationen har alla frågat vilka mål jag har med våran ridning och jag har sagt att jag vill kunna rida i skritt, trav och galopp utan att känna att jag ska ramla av. Nu känner jag att det målet mer och mer är avklarat, bäst och sätta nya mål kanske? Funderar på om jag ska ta och testa och rida ut några tillfällen. Det kan bli bra pch det kan gå mindre bra, nästa vecka ska jag ta ett beslut om det, imorgon blir det kvällsridning också så mysigt och få vara själv i ridhuset. Sen är det hjärngympa som händer i helgen. 

Älskar min bira.. :) tack för att du finns i mitt liv. 

Underbart med alternativa träningssätt

Bira var riktigt duktig idag, vi jobbade på med det som Jenny och Bira gjort i helgen. Det var super roligt och jobba från marken! Vi testade och intruducerade även spöet och till min stora förvåning var det riktigt kul, Bira stod stilla samtidigt som spöet kom mot kroppen. Så han belönades med massor av godis min älskade häst!

Idag blev det också klart att Biras stallkompis kommer, ska bli jättekul. Se om vi hittar ett passande smeknamn åt han. 

Visar en bild på bira och den nya leksaken, spöet :)


Hjärngympa och vila

Igår jobbade Jenny med han på marken och idag fick han vila. Imorgon tar vi nya tag då jag inte haft någon motivation. Men imorgon blir det ridning dock sent på kvällen men hoppas det kommer gå bra och jag orkar hålla mig vaken :) 

Hjärngympa på marken

Bira fick arbeta från marken idag med Jenny. Det gick stundtals bra och han började slappna av men han var skeptisk till nya övningar. Tog lite foto på dem i början, då han inte riktigt hade förstått vad hon ville göra men bilden förklarar mycket för mig hur jag ska arbeta vidare. Jenny kommer även köra lite hjärngympa med han imorgon utan mig för att se om han blir lugnare då han tyer sig mycket till mig och har ett förtroende för mig, bra att andra personer med gör saker med han.



bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0