En vecka som ..

SKÅNING det är vad jag och Bira nu varit.
 
Inte mycket skrivit här, men det har varit en vecka som varit med lite aklimatisering både för Bira och Hexa.
I Lördess så blev det longering på schemat för Bira för att få röra på sig lite och jobba igenom efter den långa resan, även igår onsdag blev det med longering och då fick mamma äran att longera han i bara grimma o lina hemma i paddocken. så mysigt och idag bar det iväg med transporten vi lånat av Bomgren, tack, med båda hästarna till ridhuset för att premiär rida.
Bira var som bira är, lite väl på tårna, men vi lyckades tillslut jobba riktigt bra på rakställning och förhållningar på yttertygeln. Vi som bara skulle skritta travade också och lite galopp blev det, imorgon blir det att rida i paddocken hemma eller longera. Jag gillar mitt nya liv med Birabus <3

Verkligen gräs!

Bira verkar trivas bra, går i gräshage, med bara tunnare täcke och rullar sig mer än gärna och tuggar de lilla gräset som börjar ta sig upp! 
Älskar detta livet, imorgon är det slut på vilan, blir lite longering imorgon för att sen i veckan åka iväg och rida lite. :) 

Bira och Hexagon



Tack för att ni finns <3

Äntligen 120mil avklarade!

Då var det gjort! 

Duktiga Bira, så stolt över min häst. Blev att åka transport ner till Skåne för att bli skåningar på heltid, 120mil är en bra bit med alla typer av väderlekar. 

Blev ett stopp vid höga kusten för lite dejt för Bira. Min underbara häst att han är så omtyckt av så många. 

Blir mys i boxen och träffa sin nya hästkompis. Detta kommer bli bra! 

Bacchus Bira <3



Flytten är riktigt spännande.

Nu närmar det sig flytten med stormsteg, det är så härligt! Jag blickar bara framåt för mig och Bira. Tisdag, onsdag och torsdag blev det bara vila. 
Igår så blev det stallmys med lite massage o borstande. Det är som full storm ute nu, och typ blank is var det med, men solen lyser som tur är.. 

Ja alla planer kan ju förändras, ridbanan hemma vid stallet är som vårfloden så där kan man inte göra speciellt mycket mer. Det råder kvarka på anläggningar runt om i Västerbotten, Vindelns Ridklubb har konstaterat kvarka och det finns många ekipage som rör sig på annläggningarna runt om och befinner sig med mycket kontakt med andra hästar. Jag själv har bestämmt att jag och Bira inte kommer att besöka Vännäs Ryttarförening något mer och tackar för vår tid, Bira för sina 2år och jag för mina 4år. 

Bira och jag kommer ha massa stallmys fram till vi åker! 

Promenad

Tiden börjar trappa ner om motivationen ska vända, likså vädret. Blåste som bara den men solen sken underbart! Blev en promenad runt nyby, lite läskigt i bodstadsområdena med saker som blåser omkring :) men med lite godis så gick allt bra :) 

Skoning

Igår fick Bira vila efter hoppningen och idag stod det skoning på schemat. Eftersom vi haft olika alternativ både före och efter operationen och sko Bira. Allt ifrån sko vanligt till att bli sederad på klinik. Vi testade detsom funkat bäst och idag blev det att sedera han med Domosedan 2.5, blev ett riktigt bra resultat. Jag måste ge en stor klapp på axeln åt min hovslagare som jag har haft här i Vännäs, en som gjort ett toppen jobb med Bira och haft ett enormt tålamod att förstå sig på Bira och hans problem. Guldvärt med en hovslagare som är så bra! 



Hoppning

Idag blev det först att mocka ridhuset på stora fast hårda sandklumpar, eftersom att han som sköter underlaget tyckte att de va bra och jag inte ville hoppa bland klumparna så istället för att klaga så tog jag mig en grep och kastade klumparna längs kortsidorna. Vilken glädje och en bra känsla inom mig, insåg att det kändes bra att jag tog tag i det själv, men anser att man ska komma till anläggningen när som hwlat och den ska vara ridbar men icke det. Så tråkigt, men hoppning blev det på schemat idag! 
Bira var rent av seg när jag red fram, började fundera på om det var något fel då  han gjorde allt vad jag sa. Så roligt att rida. Men sen styrde jag på min fina linje. Hade två likadana linjer med 4 korta galoppsprång ibörjan hade vi lite problem att hitta en följsam galopp men i slutet så var han så underbar att rida! Så följsam! <3 min Bacchus Bira 

Här är övningen 


Klippning

Även om jag har varit emot och klippa på våren så blev Bira umder saxen idag med ett lyckat resultat. Han blev så svettig sist vi red så tänkte det var bättre att få bort lite päls. Åh skönt var det. Min duktiga kille som ttckte det var lite läskigt emellanåt.. 



Ridning o miljöträning

Trodde de var ridskola och jag hade tagit fel på ridhusbokningarna men icke de, det var fullt hus där. Underlaget var bättre idag och det var tilloch med sladdat riktigt fräscht och komma dit, fast vi var 5 ekipgage och två tränare så lite trångt. Men miljöträning för Bira, fick ett bra travpass idag körde en del mycket inner under och i galoppen var det endast att hålla galoppen och hitta en fin rythm! Så fin, imorgon blir det longering med bommar eller bara jobba lite hemma på ridbanan, kanske testa rida lite barbacka :) 

Händer lite även om det inte jag är så snabb här

Fredag och lördag har Bira fått jobba på marken med Jenny, lite longering med inspänningstyglar. Han hade varit jätteduktig. 

Söndagen när jag kom hem blev det borsta och mysa med Bira. 

Igår blev det bad med schampoo och varmvatten och få bort all vinterstöv nu inväntar vi våren med stormsteg! 

Idag blev det ridning på schemat skritt och trav med lång och låg, var en dynamit i början men bättre på slutet! 

Bild efter badet:


bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0