Banhoppningsträning

Åter igen dags för att avsluta rehabsåret med en banhoppning med en julklappshoppning. :)

Framhoppningen dansade vi över en oxer på 80-85 väl inne på banan hoppa vi 60 och 70. Målet var en lugn och fin runda och rida mellan han och skänkel och det lyckades jag bra med, när jag släppte så passa Bira på att springa åt ett annat håll, en gång var jag påväg av men min balans vann! Vi tog oss runt båda höjderna.

Och jag hade roligt! :)


Kiropraktik

Efter en hel höst med träningar, tävlingar och halkiga hagar och ett år efter operationen ansåg jag att Bira behövde kollas igenom, mycket riktigt var där lite spänningar på vänstra sidan vilket påverkat både ridningen och täckenas placering. 

Catja fick kollat igenom honom och kan fortfarande inte förstå hur fin han blivit i ryggen bara på såhär kort tid, bra och långvarig rehab med bra människor till hjälp. Utan er hade jag aldrig klarat det. 

Min bira som ville säga att han gilla djursjukhuset trots allt :)


Två tävlingar har gått och tävlingssäsongen klar

Eslöv RK förra helgen och Trolleholm RF idag, vilken underbar häst jag har. 
Man kan se de på olika sätt, ska försöka sammanfatta tävlingssäsongen vid ett senare tillfälle och lägga ut vår resa som jag skrivit på ett wordprogram. 

Åter till tävlingarna så avslutade jag säsongen med ett stort leende på läpparna och med ord från domaren som värmde "tappert kämpat, du var envisast idag!" och jag hade ROLIGT
Även om man stundtals vill berätta för Bira att ridhuset har fyra väggar och ibland så pyntas det ut med lite buskar/träd och blommor. 

Nu blir de träning inför våren, är så roligt att galoppen sitter, 6,5 båda helgerna, nu jobbar vi vidare med resterande momenten. 





bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0