Så underbart... Men!

De är så underbart så jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är. Bira är helt super duper duktig, han har stått i lite mer än en vecka och igår satt jag bara upp och skritta o trava med mamma och hexa på stubben (!!!) helt grymt! Tänk Bira skritta på stubben :) 

Idag blev det till och med galopp :)
Duktiga hästar <3

Men lilla birabus gillar inte flugorna så nu har vi behandling av ögon varje kväll och hoppas att det blir bättre för han, inte roligt med ögoninflamation. 



Sommarledigt!

Det är sommarbete för hästarna till max, nu går de ute med sina fina "Amigo Bug Buster" flygtäcke :) dessa insekter kan göra mig galen, hästflugor och Jetplan.. 

Har hunnit måla lite i stallet idag, så nu ser det fräsht ut igen, så underbart när man bara får pyssla på i sin egen takt och snart har vi även fått klart två hinderstöd ska bli så roligt till hösten.

Mamma och jag avslutade även dagen med en uteritt och säger bara underbart! Jag kunde "fjanta" mig som en barnunge på ryggen och han gick bara med öronen framåt och var glad.. 
Jag älskar min Bira"bus" <3

Skrittade hela vägen hem såhär, långa tyglar och utan stogbyglar.. Fast ibland lekte vi jockey och satt på knä på sadeln. :)


Wow!

Bira och Hexa fick ridas ut idag, en hel runda runt golfbanan. Både grusväg, gräsväg och asfalt med trafik och andra hästar skötte våra hästar sig toppen. 
Bira är värd flera stjärnor! <3

Min lilla häst som kunde visa sig från sin bästa sida! :)

Uteritt

Måste bara skriva ett kort litet inlägg idag, mamma och jag tog en ny väg på våran uteritt, det slutade med några meter galopp och hästarna var super duktiga! Jag är så glad över min lilla häst, han gick snällt förbi alla saker som han förut trott skulle äta upp honom även om han passerade med avstånd innan, men idag traskade han på som inget hade hänt. Min älskade häst <3

Träning för Emelie

Det var varmt väder idag, upp emot +30 men jag och Bira gjorde ett tappert försök att träna ändå. Vi har efter några veckors uppehåll ridit ut och inte haft så mycket krav på våran ridning. Vilket tydligen har gett resultat, blandad träning är den bästa. Träningen idag var super, så underbart att få känna känslan att det fungerade så bra, mycket ytterhjälper och fokus på sitsen. Emelie är så bra och känns som hon förstår hur Bira fungerar och hon accepterar våran utbildningsnivå och vi gör träningen rolig utifrån Bira och min kondition just nu. Jag är så nöjd, det lär bli fler träningar för Emelie. 



bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0