Sommarbete och ihop släpp

Hästarna blev skodda i tisdess, och de tråkiga vädert har hästarna fått motionera tillsamans i sommarhagen. 
Har smått börjar vänja in de med några timmar på efteemiddagen, men från och med imorgon kommer de att få gå där direkt på morgonen. :)

Efter 3dagars vila slängde jag på sadel och hackamore och red tillsammans med mamma o Hexa. Vi avslutade med att skritta ut, så underbart.. Blev lite trav på grusvägen med. :) blir nog bra detta!! Är så överlycklig!! 





Blåst och sol

Precis vad jag aldrig skulle ha en tanke på tidigare att ens sätta mig på Bira en dag som denna. Men på med hack och sadel så fick vi en trevlig tur i paddocken, vi testade lite sidvärtsrörelser men de var något mellanting och vi gav upp, skulle vara så skönt och bara få galoppera av oss vi får väl se om det blir någon sådan uteritt. 

Wilma red hexa idag så när vi var klara skrittade vi ut en runda och båda hästarna var så duktiga! :) 



GLAD PÅSK!

Det har jag och Bira fått, vi började påskledigheten med att jag tog en behövlig sovmorgon och Bira fick gå ut på gräs tidigt.. 

Blev ett lugnare ridpass med hackamore och få känna känslan av att bara få njuta av vad vi kommit på vår resa. Det var så längesedan jag och Bira bara kunde skritta på långa tyglar varv efter varv utan att det hände märkvärdiga saker. Det underbara solskenet är så härligt!! Underbar påskhelg. 

En god sak bär ofta med sig en mindre bra sak, igår fick en underbar ponny lämna livet och vandra vidare pga kissing spines, skänker en tanke till dem. 

Biras resa har jag lovat att publicera, men den kommer så småningom, hittintills får ni följa nutid och rehab planen för oss :) 



 

Wooow, världens bästa häst!

Tack Malin för jag fick köpa Bira för 2år sedan av dig! :) <3

Vi firade med lite träning i paddocken och njuter fortfarande av min mammas galna plan.. 

Bira var super fin att rida rund och fin i traven och börjat få samma känsla i galoppen, så nog kommer det sakta men säkert. 
Jobbade vidare med övergångar och i avbrotten fokusera jag på att innerbogen skulle vara på plats. 

Vi avslutade med en underbar skrittpromenad, ja ni hörde och läste rätt!! EN SKRITTPROMENAD på LÅNGA TYGLAR ute i vida världen och det gick jätte bra!! <3 


 Älskade Bira :)

Dressyrträning

Vill börja med att berätta kortfattat ifrån den mentala träningen igår, inriktning på stress. Väldigt intressant och lärorikt, det bästa tipset var nog att komma ihåg och andas, våga låta sin självkänsla styra och bygga ett självförtroende och skapa ett mål, eller flera mål utifrån att ha en feeling med flyt och motivation för att kunna fokusera på att jag är jag. 

Ett moment eller en koncentrationsövning var att ringa in siffror från 00- så långt man hann på 2min, jag kom till 22.. Men insåg att jag inte andades de fem första nummerna. 
Alltså negativ stress att vara snabb, andades och fokusera och wips på gick det lättare. 

Åter till dagens träning, bira var som en dynamit på dressyrträningen, vi fick igång framåtbjudningen och han fick börja med lite övergångar skritt till trav. Vilket han ofta var nöjd över men protesterade lite när jag krävde mer kontakt mellan hand o skänkel. Vi avslutade med en underbar känsla i galoppen, så roligt när det bara klickar i galoppfattningarna. Det här med stilighet måste vi jobba på, men en ny vecka tills det är träning igen så då hoppas jag att några övergångar sitter bra. Så roligt att få komma igång igen. 

Hexa och jag försöker hitta lite knappar tillsammans fortfarande, att rida in sig på en ny häst är inte det lättaste alltid men sakta men säkert så blir det bättre. Även han var väldigt fin idag på träningen. 

Ni som säger "åh vad det skulle vara roligt och ha två hästar att rida".. Kan bara hålla med, det är så kul, två helt olika individer och man lär sig så mycket! Efter 14år med egen ponny/hästar så har det gått i uppfyllelse att just få ha två hästar! 

Jag är så nöjd <3 



Våååååren <3

Pust, nu har jag och Bira börjat komma till ro igen efter att stökat på .. Första helgen där jag hör och häpnad bara ska vara hemma och pyssla på bortsett från kvällens mentala träning. 
Jag ska försöka skriva min och biras fortsättning på vår resa och ni som läser och kommenterar ni är så guld värda att jag får dela min vardag i hästlivet med er. 

Det var ett stort plus att flytta, jag ångar inte det en sekund och världens bästa föräldrar och syskon som ställer upp till 100 för att detta skulle kunna genomföras. 

Tänk en enda gång har jag och Bira varit i ridhuset dessa veckor och det var första ridpasset dfter resan ner. Annars har vi varit i paddocken! Så underbart så ni anar inte. 

Försöker göra något med Bira varje dag, igår blev det rida på hack och fukosera på framåtbjudningen och idag blev det longering på schemat. Mest att tänka på är just framåt. Jag gillar mitt nya träningssätt... Jag tror på oss <3


bacchusbira.blogg.se

Här får ni följa min resa med Bacchus Bira. "Bira" är importerad från Danmark år 2007 och köptes då av Malin Melander men sedan april 2012 ägs han av mig Elin Kosola . Född 1999-01-01 och är min Birabus.

RSS 2.0